Praktisk info til SMV’er

Få hjælp til at få styr på cyber- og informationssikkerheds udfordringer

Få besøg af kursister der har været gennem et 6-ugers kursusforløb, og er klar på at anvende deres kompetencer i 2-4 uger med den en god portion praksisnær viden i indenfor cyber- og informationssikkerhed. Varighed af praktikophold aftales individuelt mellem kursist og SMV.

Ansættelsen af en cybergeneralist kan vise sig at være mere værdiskabende for en SMV end at ansætte en tekniske specialist som oftest fokuserer på specialist opgaver. Derfor handler dette projekt om at uddanne ledige til en cybergeneralist funktion som f.eks. kan oversætte krav til hvilke behov I som SMV har og hvordan de bør løses – Skal du være én af de SMV’er der får en generalist i praktik så læs med her?

8-ugers uddannelsesforløb

Til april starter 30 kursister på et spændende 8-ugers kursusforløb inden for cyber- og informationssikkerhed, og vi søger SMV’er, der vil åbne dørene for de dedikerede deltagere. Kursisterne gennemgår et  6 ugers undervisningsforløb inden for:
blandt andet cyber awareness, håndtering af NIS2-direktivet, beredskabskommunikation  og risikohåndtering og de er klar til at anvende den nye viden i praksis i din SMV. Læs mere om modulerne og det faglige indhold her https://bonuscyberknowhow.dk/

Hvad skal I gøre?

I får mulighed for at få en kandidat med den nyeste opdaterede viden i praktik i jeres virksomhed i 2-4 uger! Varighed af praktikophold aftales individuelt mellem kursist og SMV.

Jeres virksomhed og dertilhørende udfordringer indenfor cyber- og informationssikkerhed og kravene fra NIS2, er afgørende for at give vores deltagere den hands-on oplevelse, der gør dem klar til at håndtere virkelige cybersikkerhedsudfordringer i praksis.

Jobcentrets rolle

Jobcentret screener og udvælger kandidaterne til forløbet. Der vil være fokus på at tiltrække digitalt orienterede profiler med interesse for kommunikation, organisation og mennesker. Alle kandidater der sendes ud til en SMV vil efterfølgende være til rådighed for ansættelse.

Hvad får I ud af at stille jer til rådighed?

I får den nyeste viden inden for cyber- og informationssikkerhed og mulighed for at få gennemgået virksomhedens set-up. I får samtidig adgang til dedikerede og motiverede ledige med grundkompetencer indenfor cyber- og informationssikkerhed, og dermed potentiale for fremtidig rekruttering af profiler med opdaterede færdigheder.

Forløbet samarbejder med D-Mærket, så vi sikrer at give kursisterne viden om D-mærket, dets kriteriesæt og værktøj, samt et indblik i NIS2, og hvilke krav det stiller til omfattede virksomheder og deres forsyningskæder. De vil med hjælp fra D-mærkets selvevaluering være i stand til at identificere potentielle sikkerhedsrisici samt understøtte processen for at udvælge og sikre implementering af passende sikkerhedsforanstaltninger, og dermed hjælpe virksomheder i gang med at højne deres it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse.

Læs om 3 tidligere praktikværters oplevelser her

SMV/ Praktikvært 1

Vi havde kursisten i praktik i 4 uger. Kursisten fungerede som konsulent og udviklede en it-sikkerhedsplan. Med et særligt fokus på awareness skabte kursisten et heatmap, en contentplan med årshjul og en risikoanalyse. Kursisten interviewede medarbejdere for at få indsigt i deres håndtering af it-sikkerhed og udarbejdede derefter en fremtidig plan. Visualiseringen af it-sikkerhedens kompleksitet har inspireret vores medarbejderne til at lære mere. Kursisten arbejdede selvstændigt, og forløbet overgik alle forventninger. Efter praktikforløbet ønskede vi at fortsætte samarbejdet, da kursisten har vist sig yderst kompetent.

/ SMV/ Praktikvært i foråret 2024

SMV/ Praktikvært 2

Vi havde kursisten i praktik i et 4 ugers forløb med klare opgaver indenforNIS2 for at sikre, at vi opfylder de kommende krav. Kursisten arbejdede også med at opdatere og forbedre vores beredskabsplan, hvilket gjorde den mere læsevenlig. Kursisten har været dygtig, motiveret nysgerrig og mødte fra dag 1 op med mange kompetencer og udviklede sig yderligere gennem praktikperioden. Kursistens friske perspektiv på it-sikkerhed og cybersikkerhed har helt afgjort været meget værdifuldt for os!

/ SMV/ Praktikvært i foråret 2024

SMV/ Praktikvært 3

Vi havde kursisten i praktik i 4 uger, og han imponerede os med sit høje niveau og motivation. Kursisten arbejdede med ISO 27001 og awareness-træning, og klarede opgaverne til UG. Han foreslog også en nyrisikoanalyse, som vi har implementeret, hvilket har været et meget værdifuldt bidrag. Kursisten skabte et nyt og klarere syn på it-sikkerhed.  4 ugers praktik har vist sig at være passende, og vi ønsker nu at investere mere i it-sikkerhed. Efter forløbet, ville vi gerne ansætte kursisten, men han havde allerede fået et andet job. Af alle praktikforløb var dette det bedste!

/ SMV/ Praktikvært i foråret 2024

Vi vil gerne have en kursist i praktik

For at vi kan få en bedre viden om, hvilke kompetencer der er brug for i din virksomhed, beder vi dig starte med at udfylde et spørgeskema om informations- og cybersikkerhed. Du skal sætte X ved ”Ønsker du at høre mere om muligheden for at få en cybersikkerhedspraktikant?

Når I har udfyldt spørgeskemaet, kontakter vi jer med henblik på samarbejde samt med at få en kursist i praktik i 2 uger. Vi ser frem til at hjælpe jer med at skabe en mere sikker digital fremtid.

Kontaktpersoner

Linda M. Pedersen

Linda M. Pedersen

Programleder

Partner, Happy 42

linda@happy42.dk 

Katrine Solvang

Katrine Solvang

Programleder

Chefkonsulent, AU

katrinesolvang@au.dk

Hvem står bag

Med støtte fra